Przepis zaczerpnięty z kalendarza "Przyjaciółka 2013"
Składniki:
- 200g płatków owsianych
- łyżeczka cynamonu
- 1/2 szklanki orzechów włoskich posiekanych
- 50 g masła
- 2 jajka
- 1/2 szklanki suszonych moreli pokrojonych w kostkę
- 3 łyżki płynnego miodu
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Przelać do formy (20 cm/20cm) wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około 20-25 minut w 180 st. C. Po ostygnięciu pokroić na podłużne batoniki.
Smacznego!
za tę morelę masz u mnie plusa :) uwielbiam z morelą :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
Szana!
Takie batoniki lubię najbardziej :)))
OdpowiedzUsuńSą super! Mega szybkie i na pewno bardzo smaczne. Idealne na zdrowe zaspokojenie ochoty na słodycze. Bardzo fajny przepis
OdpowiedzUsuń