Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- pół łyżeczki soli
- 115 g masła
- 3/4 szklanki kakao
- 1,5 szklanki cukru
- 2/3 szklanki maślanki
- 2 dowolne czekolady posiekane (ja użyłam jednej ciemnej a drugiej mlecznej kokosowej)
Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać przesianą mąkę pszenną z sodą i solą.
Masło roztopić wlać do drugiej miski. Zmiksować gorące masło z kakao. Dodać cukier i maślankę, dalej miksować. Powoli wsypywać mąkę, cały czas miksując. Dodać posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wykładać po pół łyżki ciasta. Robić spore odstępy między ciastem.
Piec w temperaturze 180 st.C przez 10-12 minut. Wyjąć z piekarnika, poczekać aż ciastka troszkę ostygną (gorące są zbyt miękkie i nie da się ich przenieść). Wystudzić na kratce.
Smacznego!
Przepis znaleziony TU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz