Przepis znalazłam na blogu: http://inmykitchen.blox.pl/html
Trochę zmodyfikowałam.
Ciasteczka można przechowywać w metalowej puszce, u mnie jednak nie ma mowy o jakimkolwiek przechowywaniu, bo ciasteczka z całą pewnością znikną w jeden dzień, jutro tylko będę wspominać ich smak.
Składniki na ok. 16 sztuk:
- 1 szklanka mąki
- 1/4 szklanki cukru demerara (można użyć białego)
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 70g miękkiego masła
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1/3 szklanki wiórków kokosowych
- 1/3 szklanki łuskanego słonecznika
- 1 łyzka kakao
Piec ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Błyskawiczne i naprawdę przepyszne!! od dziś moje ulubione ciastka owsiane!
OdpowiedzUsuńJa polecam i sama zazwyczaj używam masła (82%). Daje najlepszy smak zarówno w kremach, ciaseczkach czy kruchych ciastach. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń