Składniki na ok. 16 sztuk:
- 180 g mąki pszennej
- 120 g cukru trzcinowego
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 120 g zimnego masła pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g gorzkiej czekolady pokrojonej na małą kosteczkę
Wszystkie suche składniki z wyjątkiem czekolady wymieszać w misce. W drugim naczyniu miksować masło na małych obrotach, po chwili dodać jajko i połaczyć mikserem aż masa będzie jednolita. Cały czas miksując wsypywać powoli suche składniki. Kiedy masa się połączy dodać czekoladę i wymieszać.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać zachowując odstępy. Piec ok. 12 minut w temperaturze 180 st. C. Wyjąć i ostudzić.
Przepis zaczerpnięty z tej strony
Smacznego!!!
Mmm, wyglądają niesamowicie kusząco :)
OdpowiedzUsuń