Składniki na ciasto:
- 100 g mąki pszennej
- 100 g mąki krupczatki
- 100 g masła
- 50 g cukru pudru
- 1 żółtko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- szczypta soli
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
Z wszystkich składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na 2 godziny. Rozwałkować i piec 20 minut w 190 st.C
Składniki na masę:
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku
- 100 g masła
- 100 ml mleka
- 70 g cukru
Mleko zagotowujemy z cukrem. Dodajemy masło i czekamy aż się rozpuści. Przesiewamy do tego mleko w proszku, wsypujemy wiórki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy aż trochę zgęstnieje i wylewamy na ostudzony spód.
Smacznego!
Przepis zaczerpnięty z tej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz