wtorek, 24 marca 2015

Likier kokosowy II

Bardzo szybko i prosto się go robi a efekt rewelacyjny.

Składniki:


  • 500 ml czystej wódki
  • puszka słodzonego mleka skondensowanego
  • puszka mleczka kokosowego
  • mały kartonik niesłodzonego mleka skondensowanego
Mleczko kokosowe i mleka skondensowane wlać do garnka, lekko podgrzać i wymieszać mikserem na gładką masę, wlać alkohol i dokładnie wymieszać. Przelać do butelek. Najlepiej smakuje jak postoi conajmniej 24h. Przechowywać w lodówce.

Smacznego


4 komentarze:

  1. Pycha!:-)

    Zapraszam do siebie na zupę tajską!
    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja jakoś nie przepadam za słodkimi likierami. Kwestia gustu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaki smaczny blog! :) Zapraszam do mojego kącika kulinarnego:

    http://artspektrum.blogspot.com/search/label/KUCHNIA

    OdpowiedzUsuń