Składniki na 12 sztuk:
- 300 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 jajko
- 140 g cukru
- 80 ml oleju
- 200g jogurtu naturalnego
- 80 g białej czekolady posiekanej na kawałki
- ok. 3 łyżki masy kajmakowej
W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i posiekaną białą czekoladę. W drugiej misce mieszamy mokre składniki: roztrzepane jajko, jogurt, olej. Łączymy ze sobą zawartość obu naczyń
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Papilotki napełniamy do 1/3 objętości. Na cisto nakładamy po pół łyżeczki masy kajmakowej i przykrywamy pozostałym ciastem.
Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Smacznego!
uwielbiam muffinki w każdej wersji :)
OdpowiedzUsuńNigdy jeszcze nie jadłam muffinek z kajmakiem w środku ! Muszą być super :)
OdpowiedzUsuńMuszą być świetne, takie słodkie i ciągnące w środku, jak krówka :)
OdpowiedzUsuńRobiłam i ... PYCHOTKA!!! :) kajmak się nie ciągnął ale i tak mojemu mężowi smakowały najbardziej ze wszystkich:)
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę, ze smakowały, to też jedne z moich ulubionych
Usuń